Övertäjät vieraissa: Vaasa Hacklab

Ö-hallitus kertoo, Vierailu

Tiistaina 9.2. humanisteista humanistein hallituksemme heitti Austenit ja Grammatikit nurkkaan ja suuntasi vierailulle askarteluverstas Vaasa Hacklabiin. Kolme vuotta sitten perustettu verstas sijaitsee Palosaarella, Vanhan saippuatehtaan tiloissa. Vähintäänkin jännittävästä sijainnista huolimatta sisältä paljastui oikein näppärän kokoinen ja näköinen verstas, joten älkää antako ulkonäön (tässäkään tapauksessa) hämätä!

Roisisti tiivistettynä  Vaasa Hacklab on siis kaikille avoin työtila, jossa tieteestä, teknologiasta ja taiteesta kiinnostuneet voivat tavata, viettää aikaa yhdessä ja tehdä yhteistyötä. Hacklab-periaatteella toimivia verstaita on tällä hetkellä Suomessa 10 ja kansainvälisesti yli tuhat. Avainsanana kaikelle toiminnalle on yhteisöllisyys. Kuka tahansa voi liittyä jäseneksi, eikä jäseniltä vaadita tiettyä aikaisempaa osaamistasoa. Ideana on, että jokainen jakaa oman tietonsa ja taitonsa. Jos sinulla on jokin idea projektiksi, muttet ole varma kaikista yksityiskohdista, lötyy verstaalta todennäköisesti joku, joka joko tietää asiasta enemmän tai on valmis keksimään uuden, luovan ratkaisun. Hacklab onkin eräänlainen verstasmuotoinen aivoriihi.

IMG_0753

Keskiviikkoisin kello 18:sta eteenpäin Hacklabissa vietetään avoimia ovia. Tällöin kuka tahansa kiinnostunut voi käydä paikan päällä katsomassa, mikä meininki pajalla vallitsee. Allekirjoittaneen huikea tekninen tietämys (ja blogikirjoitukseen varattu tila) ei valitettavasti riitä kaikkien toimintamahdollisuuksien tarkkaan erittelyyn, mutta Vaasa Hacklabin sivuilla välineistö on esitelty erittäin kattavasti. Verstaalla suurimpana rajoitteena tuntuukin olevan lähinnä nikkaroijien oma mielikuvitus. Hallitukselle esiteltiin vierailulla kaikkea aina postilaatikkoon kiinnitettävästä sensorista ovikyltteihin ja kelloihin sekä 3D-tulostettuihin piparkakkumuotteihin.

hacklab

Ö-Hallituksen oma kunnianhimoinen askartelusuunnitelma ”keppi” eli lipputanko ei sopivan materiaalin puuttuessa valitettavasti tällä kertaa onnistunut, mutta lohdutukseksi saimme jotakin huomattavasti upeampaa. Avuliaiden Hacklabilaisten kärsivällisellä opastuksella syntyi nimittäin laserleikkurilla toteutettu uusi ovikyltti, ja mikä kyltti syntyikin! Tätä jos jotakin kelpaa roikotella Ö-luolan ovessa.

IMG_0704

Jos olet vähänkään kiinnostunut verstaan toiminnasta tai sinulla on mielessäsi jokin kytevä projektinpoikanen, ota ideat messiin ja lähde reippahasti vierailulle jo vaikka ensi keskiviikkona! Lisätietoa toiminnasta löytyy Vaasa Hacklabin sivuilta. Suosittelemme myös tsekkaamaan verstaan instagramin!

Hallitus kiittää hauskasta vierailusta ja haastaa muutkin järjestöt nikkaroimaan! Sinne siis mars.

Ö-Terveisin
Sopo-Eve

Jätä kommentti